Weerbaarheidstraining kind

Margreet van Bladel

Merk je dat jouw kind niet zo sterk is op het gebied van sociale weerbaarheid? Zie je dat je kind er moeite mee heeft om zich verbaal en/of non-verbaal te uitten naar anderen? Dan kun je daar iets aan doen door actie te ondernemen. Je kunt je kind opgeven voor een weerbaarheidstraining voor kinderen waarin met honden wordt samengewerkt. Social Dog biedt een weerbaarheidstraining voor elk kind dat beperkte sociale vaardigheden heeft. Door hieraan te werken met behulp van honden kunnen deze vaardigheden aanzienlijk ontwikkelen en dat ook nog op een zeer bijzondere en leuke manier voor je kind. Geheel ongedwongen en ontzettend speels door het karakter van de honden.

Over Social Dog

Margreet van Bladel zorgt er samen met hulphonden Louie en Pluk voor dat de weerbaarheidstraining kind keer op keer slaagt. Margreet heeft een passie voor dieren en een jarenlange liefde voor hulpverlening. De honden helpen haar ontzettend goed bij het geven van de weerbaarheidstraining kind. Ze zijn beide psychosociale hulphonden en kunnen perfect samenwerken met zowel kinderen als volwassenen. Ook kunnen ze prima overweg met psychopathologie en gedragsproblemen.

De weerbaarheidstraining voor kinderen

Social Dog

De trainingsstijl van Social Dog voor de weerbaarheidstraining voor kinderen is de TOPDOG-methode. Margreet heeft zichzelf laten opleiden tot een TOPDOG trainer en ze gebruikt deze methode bij alle trainingen. Bij deze methode staat de samenwerking tussen hond en mens centraal. De honden worden volledig ingezet in de hulpverlening aan mensen.

Honden kunnen ontzettend veel betekenen in het weerbaarheidsproces van je kind. Zo verhogen honden het zelfvertrouwen van een kind tijdens de weerbaarheidstraining. De honden verminderen boosheid door hun vrolijke en speelse gedrag, ze verminderen daarnaast ook terughoudendheid en angst en ze houden je een spiegel voor, zodat je kan zien hoe je communiceert.

Wil je meer informatie over de TOPDOG-methodiek en onze hondentraining? Kijk dan hier of stel je vraag aan Margreet van Social Dog. Ik prober zo goed mogelijk je vragen te beantwoorden, zodat je inziet wat een weerbaarheidstraining voor je kind en zijn/haar verdere leven kan betekenen.

Inschrijven voor de weerbaarheidstraining kind

Wil je graag je kind inschrijven voor de weerbaarheidstraining voor kinderen? Dat kan door contact met Social Dog op te nemen via het contactformulier op de website, te bellen naar 06-9600417 of door te mailen naar contact@socialdog.nl. Je kind laten werken aan doelen met behulp van een hond? Dat doet hij of zij op een prettige manier bij Social Dog!

Contact opnemen