Over ons


Margreet van Bladel

Ik ben getrouwd en moeder van twee schoolgaande kinderen. In 1997 begon ik met mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en in 1999 en 2000 liep ik mijn stages in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Ik werkte in Kaapstad voor de Child Welfare Society (de kinderbescherming), Tygerberg Hospital en een afkickcentrum voor alcoholverslaafden. In 2001 begon ik als Bedrijfsmaatschappelijk Werker voor het ministerie van Defensie. Daar werkte ik onder andere voor de Luchtmobiele Brigade, met wie ik in 2004 uitgezonden werd naar Irak, en de Koninklijke Marechaussee. Daarna specialiseerde ik me in uitzendgerelateerde problematiek.

Ik deed hier veel ervaring op met individuele hulpverlening, het geven van workshops en voorlichtingen en ik adviseerde en rapporteerde aan commandanten over de inzetbaarheid van hun personeel. Ook verzorgde ik vaak berichtgeving: het overbrengen van slecht nieuws en de begeleiding hierna. Sinds 2008 werk ik met (oud) geuniformeerden die door hun werk in de problemen zijn gekomen. Daardoor heb ik veel ervaring in de langdurige begeleiding van mensen na een traumatische ervaring en het omgaan met schokkende gebeurtenissen. 


Het gebruik van honden in de hulpverlening is een combinatie van mijn liefde voor dieren en mijn ervaring in de hulpverlening. Mijn manier van werken is gebaseerd op de TOPDOG-methodiek die in 2007 de landelijke methodiek-innovatieprijs in de Geestelijke Gezondheidszorg won.


Louie

Louie is een kruising Podenco x Border Collie van acht jaar. Het is een evenwichtige hond die van nature wat onderdanig is en soms nerveus kan zijn. Hij heeft een vrolijk temperament en wil alles voor je doen. Maar in zijn enthousiasme is het nog wel eens lastig om rustig te blijven!

Louie is ontwapenend in zijn omgang met mensen en hij kan goed met jonge kinderen opschieten. Als iemand verdrietig of boos is zal hij altijd actie ondernemen door bijvoorbeeld zijn kop op je schoot leggen. Louie heeft in 2013 zijn eerste uitgebreide gedragstest ondergaan en is inmiddels een zeer ervaren, maar nog steeds enthousiaste, psychosociaal hulphond. De gedragstesten worden uiteraard jaarlijks herhaald.


Pluk

Pluk is een Gos d’atura Catala (Catalaanse herder) van zes jaar oud. Ze is een teefje met een stabiel karakter. Ze wil niets liever dan spelen en de wereld ontdekken. Ze heeft een vrolijk temperament en ze is heel weerbaar. Soms kan ze dominant naar andere honden, waardoor ze de titel "Regelteef" heeft gekregen.

Ze werd meer dan eens de beste van haar groep tijdens de gehoorzaamheidscursussen, want ze wil erg graag voor je werken. Maar je moet het wel netjes vragen... Ze is gek op aandacht en een hele actieve hond. Ze heeft in 2014 haar eerste uitgebreide gedragstest ondergaan en is zeer geschikt bevonden als psychosociaal hulphond. Inmiddels heeft ze behoorlijk wat ervaring opgedaan en ze laat daarbij zien dat ze heel sensitief is.

Wilt u meer informatie over de TOPDOG-methodiek en onze hondentraining?
Kijk dan hier


Carlos

De jongste telg binnen het team is Carlos, een Argentijnse Dog van 6 maanden oud. Carlos is een hele vriendelijk pup, die iets terughoudend reageert op nieuwe situaties. Maar hij herstelt snel. Hij is gek op knuffelen en als hij de kans krijgt kruipt hij als een kat bij je op schoot, ondanks het feit dat hij nu al de grootste is! Carlos is nog niet gecertificeerd en zal eerst als "stagière" aan de slag gaan, onder begeleiding van Louie of Pluk. Wanneer hij twee is wordt hij getest en kan hij zelfstandig aan de slag.