Ervaringen van klanten

Nicole van Rekum (19)

"Ik zei vaak ja om de ander te pleasen maar dat voelde vaak bij mij zelf helemaal niet prettig. doordat ik nu leiding durf te nemen kan ik nee zeggen op het moment ik iets niet wil en daar heeft een ander dan maar naar te luisteren. Ik heb het vooral op stage toe kunnen passen. Als ik tegen mijzelf zei dat het mij lukte en ik het zo wilde zoals ik zou willen dan gebeurde dat ook. Ik had graag nog veel meer opdrachten met de hond gedaan. Ik vond dat Margreet het spontaan en leuk deed!"

Marlieke Heijerman (19)

"Wat ik nu beter kan is eerst kijken naar wat ik zelf wil en vanuit dat gevoel handelen. Ook kan ik beter aangeven wanneer iemand te dicht bij mijn grens zit of erover heen gaat. Dit kon je zien bij de TOPDOG wanneer Louie te dicht bij mij kwam en ik eerst letterlijk achterover ging. Nu zet ik een stap naar voren zodat Louie weet dat ik mijn eigen ruimte wil. Ook kan ik beter de leiding nemen, door te doen wat ik zelf wil. Als ik naar links wil lopen moet Louie maar mee lopen. In het begin van de training volgde ik hem en nu is het andersom. 

Het meest leerzame moment was dat ik op de stoel zat en dat Louie bij mij op schoot kwam en ik letterlijk naar achteren ging. Hier heb ik toen geleerd dat ik me groot moet maken en mijn ruimte in moet nemen. 

ik kan beter naar mijn eigen gevoel luisteren. Aangeven wat ik wil en vanuit dit handelen. Ook kan ik beter de leiding nemen ipv volgen. Zeker voelen over je eigen handelen is ook iets wat ik geleerd heb, of in ieder geval uitstralen dat je je hier zeker over voelt. Dit is hetzelfde als de gespeelde boosheid die ik heel lastig vind. Ik heb geleerd dat ik boosheid kan spelen en hoe ik dit kan toepassen. 

Heel erg bedankt, ik vond het heel leuk en leerzaam!"

Paul Brakenhoff (Docent Rijn IJssel College Arnhem)

"Op 19 maart 2014 heeft Margreet een gastles verzorgd voor een groep studenten, 4e en laatste jaar van de opleiding Maatschappelijk Zorg. Deze gastles ging over de interactie tussen mens en dier, in relatie tot gedrag van beide. Na een theoretisch deel (helder en duidelijk uitgelegd) bestond het tweede deel uit een aantal praktische oefeningen. Hiervoor werd Margreet ondersteund door haar medeverzorger van deze gastles: haar hond Louie. Na eerst drie vrijwilligers instructie gegeven te hebben, kon het praktische deel starten. Mede dankzij de enthousiaste inzet van Margreet en Louie was deze gastles erg geslaagd, vernieuwend en inspirerend. Een echte aanrader!"

Marielle Bult (moeder van een kind dat doodsbang was voor honden)

Met Mare en honden gaat het goed! Ze heeft helemaal geen drempel meer om ergens naar toe te gaan waar honden zijn. Daar is ze heel blij mee, wij allemaal! ;) Ik vergeet nu soms zelfs dat ze eerder bang was en ik haar altijd moest voorbereiden op situaties waarin we mogelijk een hond tegen zouden komen. Ik zag vandaag nog maar eens hoe goed Mare nu om gaat met de aanwezigheid van honden. We waren op het hockeyveld en Mare ging drinken halen. Ineens stond er een grote hond naast haar. Ze keek me aan en ik wilde net zeggen: "Sterk staan en rustig blijven", maar toen zei zij: "Mooie hond he mama?" :) Nogmaals veel dank voor jouw hulp!

L. de Vries (moeder van Esmee van 17)

Esmee geeft aan dat ze veel heeft geleerd, waar ze ook echt iets mee kan. Ik merk de laatste maanden dat ze op het sociale vlak groeit. Ze durft richting vriendinnen beter aan te geven wat ze wel of niet wil en neemt ook meer initiatief. Voor nu in ieder geval bedankt voor wat Pluk, Louie en jij haar geleerd hebben. Ze voelde zich snel op haar gemak bij jou en dat is iets wat ze niet snel heeft.

Chris (9) in een berichtje ruim een jaar na het afronden van zijn TOPDOG training

Hallo Margreet, hoe gaat het met Louie? Ik mis hem zo!