Coaching met behulp van honden door middel van de topdog methode

Socialdog

Socialdog is een organisatie die trainingen geeft op het gebied van sociale vaardigheden voor mensen die het slachtoffer zijn van een schokkende ervaring. Deze socialevaardigheidstrainingen worden met behulp van honden gegeven. Socialdog biedt verschillende soorten hondentrainingen en workshops aan. Één van deze trainingen wordt door middel van de topdog methode uitgevoerd. Socialdog is gespecialiseerd in het geven van trainingen aan mensen met beperkte sociale vaardigheden. Samen met een topcoach en één van de getrainde honden wordt de training gegeven. De training is erop gericht sociale vaardigheden te vergroten. Dit kan zijn, omdat u het bijvoorbeeld lastig vind om de leiding te nemen of contact met andere mensen niet soepel verloopt. Socialdog is gespecialiseerd in het geven van trainingen aan mensen met verminderde sociale weerbaarheid.

Hondentraining

De hondentraining van Socialdog richt zich op het hanteren van spanning bij mensen. De topdog methode is een methode die wordt gebruikt in deze trianingen. De leerling en de hond voeren gedurende de training op een speelse wijze samen opdrachten uit. De coach is hierbij betrokken om het gedrag van de leerling en de hond onder de loep te nemen. Hierna is het van belang de vaardigheden van de leerling in het contact met de hond te verbeteren. Als gevolg hiervan moet de leerling nieuw gedrag toepassen in situaties met de hond. Bij het toepassen van deze nieuwe vaardigheden zullen de sociale vaardigheden van de leerling verbeteren. Waarna de leerling in staat is dit toe te passen in alledaagse situaties.

Topdog methode

De Topdog methode is ontwikkeld uit het Animal Assisted Interventions model, waarmee verassende resultaten worden behaald in de psychiatrie en gehandicaptenzorg. Tevens wordt deze hulpverleningsvorm gebruikt bij psychische en sociale problematiek. Met behulp van de topdog methode worden uw sociale vaardigheden getraind. Socialdog heeft speciale hulphonden die uw sociale vaardigheden vergroten en verbeteren. Deze vorm van hulp kan passend zijn bij mensen die minder goed met mensen overweg kunnen, maar wel met dieren. Heeft u bijvoorbeeld problemen met leiderschap? Of bent u onzeker? Door middel van coaching kunnen wij u helpen. Bovendien is er een weerbaarheidstraining voor volwassenen en kinderen. Deze sociale vaardigheidstraining geeft u wellicht meer zelfvertrouwen. De coaching vindt plaats in Arnhem en omstreken.

Topcoach

Een Topcoach is een coach die getraind is om te werken via de topdog methode. De topcoach werkt dan ook met honden die getraind zijn door middel van de topdog methode. Socialdog werkt met deze topcoaches. Als topcoach begeleidt je de hond en de leerling. De leerling wordt door middel van de topcoach uitgedaagd nieuwe sociale vaardigheden aan te leren en uit te proberen op de hond. De hond reageert op een speelse manier op de leerling. Op deze wijze wordt er gewerkt aan het aanleren en vergroten van sociale vaardigheden. De topcoaches van Socialdog zijn werkzaam in de omgeving van Arnhem.

Ben u ook geintresseerd geraakt in de topdog trainingen van Socialdog?
Ik meld mij nu aan!