Honden angst overwinnen

Margreet van Bladel

Sta jij doodsangsten uit als je een hond tegenkomt op straat? Ren jij het liefst naar de andere kant van de weg of durf je alleen maar met een grote boog om honden heen? Of merk je dat jouw kind enorm bang is voor elke hond die jullie tegenkomen? Wanneer je een slechte ervaring hebt gehad met een hond op bijvoorbeeld jonge leeftijd blijft dat je voor altijd bij. Het is erg vervelend om een angst voor honden te hebben en het is volkomen begrijpelijk als je hier vanaf wilt. Als je niet meer op bezoek kunt bij mensen vanwege de angst voor hun hond, of wanneer je kind huilend naar je toe komt als er in de verte een hond loopt, dan is het tijd om actie te ondernemen. Social Dog helpt je graag je honden angst overwinnen!

Onze trainingen

Om jou, je kind of iemand anders te helpen zijn honden angst te overwinnen, gaan we je onder andere leren de hondentaal te begrijpen. Aan angst voor honden ligt vaak onbegrip over hondentaal ten grondslag. Soms heeft dat al eens geleid tot een vervelend incident, waardoor de angst nog dieper is geworden. Tijdens onze training waarin we je helpen je honden angst te overwinnen, leer je veel over hondentaal, waardoor je hun gedrag beter kunt interpreteren. Ook leer je hoe je jezelf het beste kunt gedragen ten opzichte van een vreemde hond. Dit doen
we met de hulp van een gecertificeerde hulphond. Tijdens de oefeningen bouwen we het contact heel langzaam
op en wordt er nooit iets geforceerd!

Social Dog

Persoonlijke aandacht

Wij letten er tijdens de trainingen heel goed op dat jij je prettig voelt in de situatie. Natuurlijk zijn er zenuwen, vooral aan het begin van de training, je gaat per slot van rekening je grote angst bewust opzoeken. Onthoud op die momenten dat het al super dapper is dat je je angst voor honden wilt overwinnen en dat je eraan gaat werken. Jij zet de stappen, wij bieden de middelen om over je angst heen te komen.

Het is afhankelijk van de individuele situatie wat er nodig is, dus ieder traject wordt op maat gemaakt. Bel of mail gerust over de mogelijkheden.

Meer informatie

Als je besluit dat een training om je honden angst te overwinnen een goede stap voor jou of iemand uit je omgeving is, kun je gerust contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij beantwoorden graag je vragen en heten je van harte welkom om een training bij Social Dog te volgen. Samen gaan we jouw honden angst overwinnen!

Contact opnemen