Coachen met honden

Margreet van Bladel

Honden zijn fantastische wezens. Ze kunnen veel leren van mensen, maar wij mensen kunnen ook ontzettend veel van honden leren. Een hond heeft altijd een positieve aard en Social Dog wil ervoor zorgen dat jij dat ook zo ervaart én dat jij ook (weer) positief in het leven staat. Social Dog gaat jou coachen met honden en zorgen dat jij weer lekker in je vel zit! Social Dog is gespecialiseerd in het coachen met honden aan mensen met beperkte sociale vaardigheden, zowel kinderen als volwassenen. Middels coachtrainingen met honden gaan we ervoor te zorgen dat jij op een prettige manier beter leert communiceren.

Over Social Dog

Social Dog is opgericht door Margreet van Bladel. Na een studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (1997) en ontzettend veel werkervaring in de hulpverlening, van een afkickcentrum tot Defensie en het langdurig begeleiden van mensen met een traumatische ervaring, is ze ook met honden gaan werken. Door de jarenlange ervaring in de begeleiding en hulpverlening van mensen bij onder andere schokkende gebeurtenissen, weet ze goed hoe ze hiermee om moet gaan. Nu zet ze al een aantal jaren coachen met honden in als middel om mensen beter te leren communiceren, over hun angst voor honden heen te komen en
mensen sociaal weerbaarder te maken.Social DogHet gebruik van honden in de hulpverlening is een combinatie van haar passie voor dieren en liefde voor de hulpverlening. Haar manier van werken is gebaseerd op de TOPDOG-methodiek die in 2007 de landelijke methodiek-innovatieprijs in de Geestelijke Gezondheidszorg won.

Coachen met honden: De TOPDOG-methodiek

Bij de TOPDOG methodiek worden honden ingezet in de hulpverlening aan mensen. Honden verhogen je zelfvertrouwen door opdrachten uit te voeren. Ze verminderen angst, terughoudendheid en boosheid met vrolijk en speels gedrag. Een hond is altijd eerlijk en heeft nooit een dubbele agenda. Door met een hond te werken, leer je veel over jouw manier van communiceren, je sociale vaardigheden, uitstraling en je lichaamstaal. Een hond houdt je een spiegel voor die je kunt gebruiken om veranderingen bij jezelf teweeg te brengen. Dit kun je vervolgens toepassen in het dagelijks leven.

Social Dog kan kinderen, jongeren en volwassenen met een gebrek aan sociale weerbaarheid of mensen die juist vaak conflicten hebben, coachen met honden. De honden zijn heel geschikt als sociale vaardigheidstraining. Daarnaast is coachen met honden zeer geschikt voor mensen met psychosociale problemen of om je algemene communicatie te verbeteren.

Een afspraak maken

Wil je dat Social Dog jou of iemand uit je omgeving gaat coachen met honden om meer zelfvertrouwen of betere communicatie skills te kweken? Neem dan gerust contact met ons op en maak kennis met Margreet en de psychosociale hulphonden Pluk en Louie. Voor meer informatie kun je alvast het gratis e-book “Coaching met honden” downloaden.

Contact opnemen