angst overwinnen voor honden

Margreet van Bladel

Het komt regelmatig voor dat mensen bang zijn voor honden. Bijvoorbeeld vanwege een vervelende ervaring in het verleden. Dit kan erg lastig zijn, want honden kom je eigenlijk overal wel tegen. Wil jij je angst overwinnen? Of heeft je kind grote angsten voor honden? Schakel dan de hulp in van Social Dog. Mensen met een angst voor honden voelen zich vaak onbegrepen. Het onbegrip voor deze angst is zeer frustrerend. Bovendien kan de angst hierdoor toenemen. Bij Social Dog kun je terecht voor een training over hondentaal. Hierdoor weet je beter wat honden bedoelen en kun je daar ook goed op reageren. Om je dit te leren hebben we een gecertificeerde hulphond. Het contact tussen jou en de hond wordt langzaam opgebouwd. Mocht je het toch te eng vinden, kun je dit gewoon aangeven en doen we even een stapje terug. Alles gebeurt dus op jouw tempo. Voor iedereen is de angst weer anders, daarom is het belangrijk om een training op maat te krijgen. Wat voor een ander werkt, hoeft voor jou misschien niet te werken (en andersom ook). Social Dog staat voor je klaar!

Wie is Social Dog?

Social Dog is een initiatief van mij, Margreet van Bladel. Ik geef trainingen op het gebied van weerbaarheid, sociale vaardigheden en communicatie. Hierbij wordt gebruikgemaakt van mijn honden. Het gebruiken van honden in de hulpverlening is ontstaan vanuit een combinatie van mijn passie voor dieren én de liefde voor hulpverlening. Tijdens de trainingen worden mijn honden, Louie en Pluk, ingezet en dit biedt een enorme steun.

Social Dog

De TOPDOG methode

Bij de trainingen van Social Dog wordt de TOPDOG methodiek ingezet. Uiteraard altijd in combinatie met de honden. Waarom honden zoveel kunnen betekenen voor mensen? Dat komt onder andere door:

Wanneer iemand angst heeft voor honden (of voor iets anders) is het doel om eerst het contact tussen jou en de hond op te bouwen. Vervolgens zal je merken dat het contact met de hond steeds makkelijker voor je wordt en dat de angst afneemt.

Ik wil me aanmelden voor een training!

Heb je interesse in een training? Wilt je jouwangst overwinnen? Jouw angst voor honden, voor social contact of iets anders? Wat je probleem ook is, dat maakt voor Social Dog niets uit. Neem direct contact op, zodat we een afspraak kunnen plannen. Je kunt mij bereiken door te bellen naar 06-19600417 voor meer informatie.

Contact opnemen