Stress verminderen

Wil jij stress verminderen?

Weerbaarheidstraining NijmegenWeerbaarheidstraining Nijmegen

Wil jij graag stress verminderen om zo de draad weer op te kunnen pakken? Social Dog ondersteunt je hier graag bij. Heb jij (beroepsmatig) te maken gehad met geweld en hierdoor PTSS-klachten ontwikkeld? Dit is vervelend en behoorlijk belastend voor jouw dagelijkse leven en functioneren. Misschien dat je bepaalde plekken of gelegenheden daardoor nu zoveel mogelijk probeert te vermijden. Of wellicht heb je als gevolg last van paniekaanvallen of agressieregulatie problematiek. Moeilijke gevoelens en situaties waardoor jij soms niet meer weet hoe te handelen. Logisch. Stress verminderen is dan ook van essentieel belang. Alleen… hoe doe je dit? Social Dog is er voor jou om dit te verwezenlijken.

Ondersteuning bij stress verminderen

Stress verminderen; het klinkt eenvoudiger gezegd dan gedaan. Gelukkig hoéf je het ook niet alleen te doen. Middels de juiste begeleiding kom jij al een heel eind. Social Dog biedt jou de oplossing. Hoe deze is vormgegeven vertellen we je graag. Jij komt samen te werken met een hond en ervaren begeleider. Samen pakken we de spanning aan en leer jij hoe je deze kunt hanteren. Dit doen we stapje voor stapje. Op deze manier krijg jij op een rustig tempo de controle weer terug. We willen immers niet dat onze hulp jou nóg meer stress geeft. Heb jij een eventuele hulpverlener? Dan werken wij daar mee samen en overleggen wij in de tweede lijn. Gaat het om een beroepsmatig incident? Dan is er sprake van uitval op de werkvloer. Wij kunnen dan een overleg met de werkgever aangaan, met als doel jou weer inzetbaar te stellen.

Stress verminderen met hulphond

Wanneer je in een schokkende of zelfs levensbedreigende situatie bent geweest, reageert niet alleen je hoofd. Ook je lijf geeft een automatische reactie. Het brein beschermt jouw lichaam door over te schakelen op de overlevingsmodus. Ook wel bekend als de vecht- of vluchtreactie. Handig voor dat specifieke moment. Alleen wanneer het incident of de situatie voorbij is, kan er nog veel spanning in het lichaam blijven hangen. Hierover praten kan helpen. Maar dit maakt het niet altijd beter. Het plan rondom stress verminderen van Social Dog is gericht op het hanteerbaar maken van de spanning in je lijf. Onze gecertificeerde hulphonden helpen jou daarbij. Deze is sensitief en voelt jouw spanning direct aan en helpt jou door te knuffelen, af te leiden of clownesk gedrag te tonen.

Afspraak maken met mij, Pluk en Louie

Heb jij vragen over het stress verminderen met een therapiehond van Social Dog? Neem gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord. 

CONTACT OPNEMEN