Posttraumatische stressstoornis

Hulp bij posttraumatische stressstoornis

Weerbaarheidstraining NijmegenWeerbaarheidstraining Nijmegen

Heb jij last van een posttraumatische stressstoornis? Tijdens je leven kun je een (beroepsmatig) incident meemaken die zeer schokkend is geweest of misschien zelfs wel levensbedreigend. Jouw brein heeft jouw lichaam op dat moment een seintje afgegeven, waardoor jij in de vecht- of vluchtmodus bent geraakt. Dit is op de automatische piloot gegaan, je lichaam heeft je geprobeerd te beschermen. Na verloop van tijd kan de stress van dat moment je lichaam uitvloeien. Maar heb jij last van PTSS, dan blijft die stress hangen. Behoorlijk vervelend voor je dagelijks functioneren en je gemoedstoestand. Je lichaam en geest kunnen we schokkende gebeurtenis niet verwerken, waardoor jij zowel lichamelijk als psychisch klachten kunt krijgen. Denk aan hartkloppingen, somberheid of snel schrikken. Misschien dat je veel doet aan herbelevings, waarbij je de traumatische gebeurtenis keer op keer opnieuw meemaakt. Wellicht slaap je hierdoor slecht en onrustig. Of misschien doe je juist aan vermijding, waarbij je situaties en mensen niet meer onder ogen komt. Hulp bij posttraumatische stressstoornis is noodzakelijk, zo leer jij weer grip te krijgen op jouw leven. Social Dog kan jou die hulp bieden.

Posttraumatische stressstoornis behandeling

Heb jij last van een posttraumatische stressstoornis? Dan is een behandeling noodzakelijk. Zelf ervaar je waarschijnlijk als geen ander dat dit geen doen is. Je functioneert niet meer. Het is heel goed te begrijpen dat je er zelf niet uit lijkt te komen, maar dit hoeft ook niet. Er zijn diverse behandelmethodes die jou weer grip geven op het leven. Bij Social Dog bijvoorbeeld werken we met gecertificeerde therapiehonden die instinctief aanvoelen wanneer jij last hebt van de PTSS klachten. Een hond is een hoog sensitief en zeer loyaal dier, die jou direct wilt helpen. Bijvoorbeeld door je te knuffelen, je af te leiden of door clownesk gedrag te vertonen. Dit kan bij jou een kalmerend effect geven. Zo kan de oxytocine en de dopamine in het bloed worden verhoogd, het cortisol verlaagt juist. Hierdoor kun je jouw stress verminderen wat zeer helpend kan zijn. Wij voeren onze behandelmethode in stapjes uit, zodat jij kunt wennen en op een rustig tempo de controle terugkrijgt.

Posttraumatische stressstoornis en werken

Je kunt ook beroepsmatig een incident hebben meegemaakt waardoor jij nu met PTSS klachten rondloopt. Dit komt vaak voor! Alleen een posttraumatische stressstoornis en werken: dat gaat niet samen. Wil jij wel weer graag aan de slag? Dan is behandeling zeer helpend. Wij overleggen met jouw werkgever, met als doel jou weer beschikbaar te kunnen stellen.

Afspraak maken met mij, Pluk en Loui

Ben jij geïnteresseerd geworden in de PTSS behandeling met een therapiehond van Social Dog? Wij en de hond helpen jou graag verder en staan voor je klaar. Heb je nog vragen voor ons of wil je misschien een opmerking plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je van harte te woord.

CONTACT OPNEMEN