PTSS behandeling

PTSS behandeling bij PTSS klachten

Weerbaarheidstraining NijmegenWeerbaarheidstraining Nijmegen

Wil jij graag een PTSS behandeling ondergaan om jou te ondersteunen bij het weer zo normaal mogelijk kunnen functioneren in je dagelijkse leven? Misschien dat Social Dog voor jou de oplossing kan zijn. Wanneer je een schokkende of misschien zelfs wel levensbedreigende situatie hebt meegemaakt, heeft jouw lichaam je geprobeerd te beschermen door direct te reageren. Het brein heeft jouw lichaam een seintje gegeven: je kwam of in de vecht- of in de vluchtmodus. Na een incident heb je vaak last van symptomen waarbij je bijvoorbeeld aan het herbeleven geslagen bent of misschien juist bepaalde situaties, plekken of gevoelens ging vermijden. Na verloop van tijd kan dit verdoven. Heb jij echter PTSS klachten, dan is dit niet het geval. Je blijft alert, je blijft met spanning in je lichaam zitten. Ontspannen lukt niet, hoe graag je dit ook wilt. Misschien heb je als gevolg last van paniekaanvallen of agressieregulatie problematiek. Knap lastig. En hoe kom je hier nu van af? PTSS behandeling is hierbij noodzakelijk: of je nu PTSS klachten ervaart door een privésituatie of door een beroepsincident. Je hoeft dit niet alleen op te lossen.

PTSS behandeling met therapiehond

Met het ondergaan van een PTSS behandeling bij PTSS klachten, leer jij weer grip te krijgen op je eigen leven. Het gebeurde incident blijft hetzelfde, daar kunnen we niets aan veranderen, maar je krijgt wel handvatten en steun om er zo goed mogelijk mee om te gaan in het hier en nu. Er zijn hiervoor diverse behandelmethodes. Zo kan erover praten zeer helpend zijn, maar dit hoeft niet altijd de beste oplossing te zijn voor jou! Bij Social Dog werken we met een gecertificeerde therapiehond. Een hond is een erg sensitief dier die direct instinctief reageert op jouw spanning. Automatisch probeert een hond jou te laten ontspannen. Bijvoorbeeld door je te knuffelen. Maar ook middels afleiding of juist door het vertonen van clownesk gedrag. Een hond is loyaal, weet spanningen in een vroeg stadium te herkennen en heeft een kalmerend effect op mensen. Bij jou wordt hierdoor de oxytocine en de dopamine in het bloed verhoogd. Het cortisol verlaagt juist. Hierdoor kun je jouw stress verminderen wat zeer helpend kan zijn. Onze behandelmethode wordt in stapjes uitgevoerd, zodat jij langzaam kunt wennen en de controle geleidelijk weer terugkrijgt. Ook wordt er goed gekeken of jij en de hond een klik hebben met elkaar.

PTSS behandeling en de werkvloer

Heb jij PTSS klachten door een beroepsmatig incident? Daarvoor geven wij ook graag een PTSS behandeling. Er is dan sprake van uitval op de werkvloer. Wij kunnen dan een overleg met de werkgever aangaan, met als doel jou weer inzetbaar te stellen. Uiteraard pas zodra jij je weer goed genoeg voelt.

Afspraak maken met mij, Pluk en Loui

Ben jij geïnteresseerd geworden in de PTSS behandeling met een therapiehond van Social Dog? Wij en de hond helpen jou graag verder en staan voor je klaar. Heb je nog vragen voor ons of wil je misschien een opmerking plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je van harte te woord.

CONTACT OPNEMEN