Over ons


Margreet van Bladel

Ik ben getrouwd en moeder van twee schoolgaande kinderen. In 1997 begon ik met mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en in 1999 en 2000 liep ik mijn stages in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Ik werkte in Kaapstad voor de Child Welfare Society (de kinderbescherming), Tygerberg Hospital en een afkickcentrum voor alcoholverslaafden. In 2001 begon ik als Bedrijfsmaatschappelijk Werker voor het ministerie van Defensie. Daar werkte ik onder andere voor de Luchtmobiele Brigade, met wie ik in 2004 uitgezonden werd naar Irak, en de Koninklijke Marechaussee. Ik deed hier veel ervaring op met individuele hulpverlening, het geven van workshops en voorlichtingen en advisering en rapportage. Ook verzorgde ik vaak berichtgeving: het overbrengen van slecht nieuws en de begeleiding hierna. Sinds 2008 werk ik met veteranen die door hun uitzending in de problemen waren gekomen. Daardoor heb ik veel ervaring in de langdurige begeleiding van mensen na een traumatische ervaring en het omgaan met schokkende gebeurtenissen. Daarnaast help ik mensen van hun angst voor honden af, geef ik samen met mijn honden sociale vaardigheidstrainingen en geef ik advies over hondengedrag.

Het gebruik van honden in de hulpverlening is een combinatie van mijn passie voor dieren en mijn liefde voor de hulpverlening. Mijn manier van werken is gebaseerd op de TOPDOG-methodiek die in 2007 de landelijke methodiek-innovatieprijs in de Geestelijke Gezondheidszorg won.


Louie

Louie is een kruising Podenco x Border Collie van zeven jaar. Het is een evenwichtige hond die van nature wat onderdanig is. Hij heeft een vrolijk temperament en is erg gehoorzaam. Louie is ontwapenend in zijn omgang met mensen en hij kan goed met jonge kinderen opschieten. Als iemand verdrietig of boos is zal hij altijd actie ondernemen door bijvoorbeeld zijn kop op je schoot leggen. Louie heeft in 2013 zijn eerste uitgebreide gedragstest ondergaan en is inmiddels een zeer ervaren, maar nog steeds enthousiaste, psychosociaal hulphond. De gedragstesten worden uiteraard jaarlijks herhaald.


Pluk

Pluk is een Gos d’atura Catala (Catalaanse herder) van vijf jaar oud. Ze is een teefje met een stabiel karakter. Ze wil niets liever dan spelen en de wereld ontdekken. Ze heeft een vrolijk temperament en ze is heel weerbaar. Ze werd meer dan eens de beste van haar groep tijdens de gehoorzaamheidscursussen, want ze wil erg graag voor je werken. Ze is gek op aandacht en een hele actieve hond. Ze heeft in 2014 haar eerste uitgebreide gedragstest ondergaan en is zeer geschikt bevonden als psychosociaal hulphond. Inmiddels heeft ze al behoorlijk wat ervaring opgedaan en ze laat daarbij zien dat ze heel sensitief is.

Wilt u meer informatie over de TOPDOG-methodiek en onze hondentraining?
Kijk dan hier